Descoperind aromele Asiei de Sud-Est Casandra Archip

Casandra Archip
Descoperind aromele Asiei de Sud-Est

Aterizand in Bangkok, capitala vibranta a Thailandei, am simtit imediat valul de caldura si agitatia orasului. Am inceput calatoria noastra gastronomica cu o vizita la unul dintre cele mai animate targuri de strada din oras, Night Market. Aici am fost rasfatati cu o varietate incredibila de gusturi - de la phad thai la curry picant, tom yum soup si delicioasele bauturi racoritoare din fructe proaspete. Am invatat ca street food-ul thailandez este un adevarat festin pentru simturi, cu arome bogate si combinatii de ingrediente inedite.

Odata ajunsi in Siem Reap, poarta de intrare catre minunile Angkor Wat, ne-am bucurat de o experienta culinara cu adevarat autentica. Am savurat cele mai delicioase preparate cambodgiene la restaurante locale, inclusiv celebrul amok, un fel de mancare cu peste gatit intr-o pasta de curry si lapte de cocos. In timp ce ne delectam cu aromele exotice, am admirat si frumusetea si bogatia culturala a acestui oras, cu templele sale antice si strazile impodobite cu artizanat traditional.

Continuand aventura noastra gastronomica, am ajuns in capitala Cambodgiei, Phnom Penh. Aici, am explorat piata centrala, Psar Thmei, unde am gustat din diversele specialitati locale, inclusiv bunatati precum num pan, lapte de cocos proaspat si sucuri exotice de fructe. In paralel cu aceasta incursiune in lumea gastronomiei cambodgiene, am avut si ocazia sa descoperim istoria si cultura impresionanta a acestui oras, prin vizite la Palatul Regal si la Memorialul Choeung Ek.

Sosind in Saigon, am fost intampinati de atmosfera vibranta si plina de energie a acestui oras. Ne-am aventurat in cautarea celor mai bune bucate vietnameze intr-un tur cu vespa si am fost rasplatiti cu delicioasele pho, banh mi si bun cha, precum si multe preparate din fructe de mare. De asemenea, am facut o incursiune in cultura vietnameza prin vizitarea Muzeului Razboiului si a impresionantului Palat al Reunificarii.

Aceasta calatorie gastronomica prin Bangkok, Siem Reap, Phnom Penh si Saigon nu numai ca ne-a oferit ocazia de a experimenta arome si gusturi exotice, dar ne-a si permis sa exploram bogatia culturala si istorica a acestei regiuni fascinante. De la strazile animate ale Bangkokului la templele antice din Siem Reap si la atmosfera vibranta din Saigon, fiecare destinatie ne-a fascinat cu propria sa personalitate si cu bucatele sale delicioase. Aceasta calatorie ne-a deschis ochii si papilele gustative catre o lume noua si minunata, plina de arome, culori si experiente de neuitat.

In inima Deltei Mekong, am avut privilegiul de a descoperi adevarata definitie a gustului autentic si a ospitalitatii locale. In timp ce navigam pe canalele pitoresti, am fost rasfatati cu cele mai delicioase si proaspete delicatese, iar printre acestea, bomboanele de cocos au fost cu siguranta un adevarat deliciu pentru papilele noastre gustative.

Bomboanele de cocos din Delta Mekong sunt un adevarat deliciu pentru orice iubitor de dulciuri. Cu o textura moale si plina de arome, aceste mici bucate sunt o combinatie perfecta de cocos proaspat si zahar dulce, care se topeste in gura intr-o explozie de gusturi tropicale.

Egg coffee, o inovatie culinara vietnameza, a fost o descoperire surprinzatoare si delicioasa in calatoria noastra prin minunatul Hanoi. La inceput, ideea de a combina oua si cafea parea neobisnuita dar, odata ce am gustat prima inghititura din aceasta bautura revolutionara, am fost pur si simplu incantati. Aroma imbietoare a cafelei proaspete se impleteste armonios cu dulceata si textura cremoasa a spumei de ou. Gustul bogat si catifelat al egg coffee-ului te imbratiseaza intr-o caldura reconfortanta, transformand fiecare inghititura intr-o experienta culinara memorabila.

In Saigon, am avut privilegiul de a gusta aceasta bautura inedita intr-o mica si pitoreasca cafenea de colt, unde aroma de cafea proaspata si zambetele prietenoase ale localnicilor ne-au facut sa ne simtim ca acasa. Egg coffee-ul nu este doar o bautura, ci o experienta care ne-a permis sa ne conectam cu cultura si traditia vietnameza intr-un mod cu totul nou si fascinant.

Cu fiecare inghititura din aceasta minunata bautura, am simtit ca descoperim o noua latura a bogatiei culinare a Vietnamului. Egg coffee-ul nu este doar o gustare deosebita, ci o calatorie senzoriala care te captiveaza si te incanta in egala masura. Este cu siguranta o experienta gastronomica pe care o recomand cu caldura tuturor celor care sunt in cautarea unui adevarat deliciu pentru simturi in inima vibranta a Saigonului.

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 04.11.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia

 
Mii de vacante, 3 platforme diferite de rezervare. Orice ai alege, suntem aici pentru tine!